Läckra Pistagebullar!
Så gott med pistagebullar - det här smarriga söta och salta i en härlig kombination! Vem kan tacka nej till dessa? Jag älskar pistage!
GRUNDDEG (ca 15 bullar)
2 dl mjölk
25 g jäst
7 dl vetemjöl
1 st ägg
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 uppvispat ägg till pensling
Topping & fyllning:
1 dl pistagekräm
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här:
Värm mjölken till max 37°C.
Smula jästen i en bunke.
Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget.
Tillsätt ägg, salt, stött kardemumma och strösocker.
Arbeta in smöret i omgångar i degen.
Låt degen gå 7-10 min i köksmaskin till en slät deg som släpper runt bunkens kanter.
Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
Kavla ut degen till en rektangel, bred på pistagekräm och rulla ihop.
Skär ut bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 200°C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med hackade pistagenötter, grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min.
Låt kallna och servera!