Lyxig bakpotatis med kycklingröra

Mat

Enkel och god middag, lunch eller perfekta matlådor! Potatisen sköter sig själv i ugnen och gillar man inte att göra en egen röra så finns det så många goda varianter att köpa. Det här är en kycklingröra med extra parmesan och majs, super gott och lätt som en plätt!

Ingredienser: (4 portioner)

4 bakpotatisar
4 dl tärnat kycklingkött (grillat eller stekt)
1 röd paprika
1/2 finhackad rödlök
2 dl crème fraiche
1 tsk curry
Salt och peppar
2 msk vinäger
1/2 dl hackad bladpersilja
2 dl majs
1/2 tsk tabasco (om du vill)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C

Tvätta potatisarna och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Skär ett litet snitt i varje potatis.

Baka potatisen i mitten av ugnen i ca 1 timme (använd potatissticka för att känna om dom är färdiga).

Under tiden potatisen bakas påbörjas kycklingröran!
Tärna kycklingköttet och lägg det i en stor bunke.

Skala och hacka löken och tärna paprikan och lägg i bunken.

Blanda ihop resten av ingredienserna till kycklingröran i bunken; hackad persilja, crème fraiche, curry, salt, svartpeppar, vinäger och majs.

Smaka av med mer salt och peppar samt tabasco om det önskas extra hetta.

När potatisen är klara - skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig eller dela den i fyra delar.

Fyll sedan potatisarna med kycklingröra.

Servera med extra majs, riven parmesan och basilika, mums!

Föregående
Föregående

Upp & ner Äppelkaka med karamell

Nästa
Nästa

Grillad persika med burrata