Marängtårta med körsbär
Här kommer en super härlig tårta i samarbete med Saltå Kvarn, KitchenTime och Foodnest! En krispig och fräsch tårta till sommarens alla mysiga tillfällen, toppa med säsongens frukt och bär för att göra den lite extra mumsig!
Marängbotten (2 st mindre bottnar):
4 st äggvitor
1 dl strösocker
2 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Värm upp ugnen till 100°C.
Vispa upp äggvitorna med elvisp till de börjar skumma.
Tillsätt sedan strösockret lite i taget under vispning, vispa till en fast och fin maräng.
Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.
Klicka ut marängen till två cirklar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme.
Låt sedan stå kvar på eftervärme i minst en timme men gärna tills ugnen och plåten är helt sval.
Mousse:
2 st gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl rårörsocker från Saltå Kvarn
4 msk koncentrerad fläder och pionsaft
5 st skivade jorgubbar (frysta eller färska spelar ingen roll)
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Koka upp vispgrädde, socker, saft och jordgubbarna.
Rör om tills allt socker har löst sig och jordgubbarna börjar bli mosiga.
Tag av från värmen, krama ut vattnet ur gelatinbladen och rör ner det i gräddblandningen. Om du önskar en slät mousse så kan du sila bort jordgubbsbitarna.
Låt kallna helt i kylen.
Lägg en botten på ett fat och bred ut moussen, lägg på nästa botten och toppa med citronmousse, vispgrädde och säsongens frukt och bär!
Helt underbara produkter från Saltå Kvarn, alltid ekologiskt och ger en sån bra smak!