SommarFUDGE

Mums!! Här kommer en somrig variant på fudge, en härlig choklad och vaniljfudge med sommarens härliga topping, citronsocker, choklad och blommor!

Ingredienser: (ca 30 bitar)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 nypa salt
100 g ljus choklad
50 g smör
1 krm vaniljpulver

Topping:
Vit choklad
Citronsocker
Blomsterströssel

Gör så här:
Blanda ihop grädde, strösocker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och rör tills allt socker har smält.
Låt koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet eller har en temperatur på 120°c.
Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
Hacka chokladen och skär smöret i tärningar.
Rör ner choklad och smör försiktigt i smeten och rör tills det smält helt.
Häll smeten i en form eller gjutbalk med bakplåtspapper, ca 15x15 cm (och ca 2 cm hög).
Låt svalna!
Skär upp fudgen i bitar innan den stelnat helt.
Förvara i kylen för bästa hållbarhet och konsistens!

NJUT!

Jag har köpt den helt fantastiska gjutbalken från Lyckasmedmat.se , den är riktigt välanvänd, speciellt till julens godis!

Föregående
Föregående

Marängtårta med körsbär

Nästa
Nästa

Sommar-Pyssel