Oh Mungood! Dirty Fries!

Mat

I samarbete med Oh Mungood!

Dirty fries med mungbites

Många av er vill se mer vegetariska maträtter här, och självklart fixar jag det! Här kommer ett urläckert recept med vegetariska bites från OhMungood! Tänk er en dirty fries med extra krisp, ost och sås? Hur läckert är inte det? Bitsen är supergoda och sådär perfekt kryddade så dom passar till mycket sås! Bitsen är gjorda på den smarriga Mungbönan, dom är även producerade i Sverige, ekologiska, utan tillsatser och 100% växtbaserade. Bitsen är även fria från soja, laktos och gluten, hur bra som helst!

Ingredienser: (4 portioner)

900g fast potatis

Olivolja och salt 

360g Oh Mungood! bites (1 förp.)

100g Shimeji eller Enoki svamp 

1/2 dl maizena 

Olja att fritera i 

Tryffelmajjo 

Microgrönt 

ca 1 dl riven parmesan 

Gör så här: 

Ugnsrosta potatisen med olivolja och salt till de blir gyllenbruna. 

Stek mungbites gyllenbruna i smör och lägg på den krispiga potatisen. 

Dela upp svamparna så att de är var och en för sig, doppa dom i maizena och låt dom torka medan oljan värms upp. 

Värm upp oljan till 180°C och fritera svampen i några minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga. 

Lägg svampen över potatisen och Oh Mungood! bites! 

Ringla över tryffelmajjo, mikrogrönt och riv parmesanost över, servera! 

Om Oh Mungood! bites: En ekologisk Bits med massor av karaktär – helt utan tillsatser. Skamlöst god. För dig och planeten. Bitsen innehåller Mungböna (67%), Rundkornigt råris, Lök, Rödbeta, Salt, Vitlök, Mald koriander, Bockhornsklöver, Spiskummin, Cayennepeppar, Lagerblad.
Försteks i svensk ekologisk rapsola. Så gott!

Ät och njut av denna läckerhet!

Föregående
Föregående

Pärlcouscous med avokadokräm

Nästa
Nästa

Semmel-Nachos