Semmel-Nachos
I betalt samarbete med Cylinda.se
En kul idé för er som gillar att testa nya semmel-varianter! Jag älskar semlor och testar gärna nya varianter, den här varianten är krispig och du kan doppa de krispiga kardemummakexen i hur mycket mandelmassa och grädde du vill, hur härligt är inte det?
Ingredienser: (4 portioner)
Nachos:
2 dl mjölk
7,5 dl vetemjöl
1 st ägg
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
1 krm vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
Tillbehör:
Vispa upp 2 dl grädde med 1 tsk vaniljsocker
Riv mandelmassa och blanda med en skvätt mjölk
Florsocker att pudra över nachosen
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till nacho-degen i en bakmaskin. Arbeta ihop till en smidig deg.
Kör degen i ca 10 minuter eller tills den känns elastiskt.
Låt degen vila i kyl i ca 1 timme.
Tag ut degen ur kylen, kavla ut tunt, ca 3 mm.
Skär ut trekanter och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C och grädda i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Tag ut ur ugnen, låt svalna och pudra sedan med florsocker.
Riv mandelmassan och rör i lite mjölk i taget till önskad konsistens och vispa upp grädden med vaniljsocker.
Servera!
Tips:
Det går även att göra nachos på vanlig vetedeg, de blir lite fluffigare då den innehåller jäst.
För laktosfritt: Använd samma mängd med laktosfri mjölk och smör.
För glutenfritt: Använd samma mängd glutenfritt mjöl.