Semmel-Nachos

I betalt samarbete med Cylinda.se

En kul idé för er som gillar att testa nya semmel-varianter! Jag älskar semlor och testar gärna nya varianter, den här varianten är krispig och du kan doppa de krispiga kardemummakexen i hur mycket mandelmassa och grädde du vill, hur härligt är inte det?

Ingredienser: (4 portioner)

Nachos:

2 dl mjölk

7,5 dl vetemjöl

1 st ägg

1/2 tsk salt

1 msk kardemumma

1 krm vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker

100 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

Tillbehör:

Vispa upp 2 dl grädde med 1 tsk vaniljsocker

Riv mandelmassa och blanda med en skvätt mjölk

Florsocker att pudra över nachosen

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till nacho-degen i en bakmaskin. Arbeta ihop till en smidig deg.

Kör degen i ca 10 minuter eller tills den känns elastiskt.

Låt degen vila i kyl i ca 1 timme.

Tag ut degen ur kylen, kavla ut tunt, ca 3 mm.

Skär ut trekanter och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 175°C och grädda i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Tag ut ur ugnen, låt svalna och pudra sedan med florsocker.

Riv mandelmassan och rör i lite mjölk i taget till önskad konsistens och vispa upp grädden med vaniljsocker.

Servera!

Tips:

  • Det går även att göra nachos på vanlig vetedeg, de blir lite fluffigare då den innehåller jäst.

  • För laktosfritt: Använd samma mängd med laktosfri mjölk och smör.

  • För glutenfritt: Använd samma mängd glutenfritt mjöl.

Föregående
Föregående

Oh Mungood! Dirty Fries!

Nästa
Nästa

Pistagepanncotta