Pistagepanncotta
Lite fredagsgott bör vi ju unna oss idag tycker jag, vad sägs om den här underbart goda, krämiga och lena pistagepannacotta? Jag är helt inne på att göra massa gott med pistage nu, jag har så många idéer och här kommer den första - Pistagepannacotta, det blir såå gott med crema di pistacchio, typ pistagesmör, likt jordnötssmör men med pistage.
Pistagepannacotta (2 större eller 4 små portioner)
1 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
ca 1 dl crema di pistacchio
2 msk finhackade pistagenötter
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt, i kallt vatten i ca 5 minuter.
Värm upp grädden, strösockret, salt, vaniljpulver och pistagekräm tills det börjar koka och tag av från värmen. Rör om tills allt löst sig till en slät kräm.
Rör ner gelatinbladet och rör om tills det smält.
Häll upp pannacottan i portionsglas, låt stelna (det tar några timmar) och toppa med hackade pistagenötter.
Servera och njuuut!
Jag fick för mig att göra något smarrigt med pistage och råkade trilla över lite Crema di pistacchio, köpt på Delitea (ej reklam), den va såå god och tänk va mycket gott jag ska göra med den! Eller äta den som den är..