Banankladdkaka

En saftig, kladdig, och supergod kladdkaka kan väl ingen säga nej till? Den här kladdisen måste ni bara testa, den väcker härliga minnen från barndomen när jag själv värmde banan i mikron med chokladbitar i, de var så gott!

Ingredienser: (ca 8 portioner)

2-3 st bananer

125 g smör

2 st ägg

1/2 dl brunt farinsocker

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

En nypa vaniljoulver

En nypa salt

100 g hackad ljus choklad

Topping, Chokladganché:
0,75 g vispgrädde & 200 g hackad ljus choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C och täck en springform (ca är 20 cm i diameter) med bakplåtspapper.

Skala bananerna och mixa eller mosa till en puré med gaffel.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

Rör ihop alla ingredienser i en bunke och rör om till en slät smet.

Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp - helst över natten innan den dekoreras.

Chokladganaché:

Häll upp chokladen i en skål.

Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp tills det börjar koka och tag av från värmen.

Häll över den varma grädden över chokladen och rör till en slät chokladganaché.

Låt svalna lite och häll över chokladganachén på en kall kladdkaka, mums!

Låt stå i kylen.

Vispa grädden om det önskas att toppa kakan med!

Dags att njuta av livets goda!


Föregående
Föregående

Pistagepanncotta

Nästa
Nästa

Brownie med karamellpopcorn