Brownie med karamellpopcorn

I betalt samarbete med Cylinda.se

Hej på er, ibland är man ju bara så sugen på något extra gott! Varför inte köra en smarrig kombo med saltiga popcorn, karamell och choklad? Det är väl en helt oslagbar kombination eller vad tycker ni?

Brownie (ca 12 bitar)

150 g valfri choklad

150 g smör

1 dl rörsocker

1 dl farinsocker

3 st ägg

2 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°c.
Smält smöret och chokladen i en skål över ett vattenbad eller i mikron.

Rör sedan i rörsocker och farinsocker.

Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör till sist ner mjölet.

Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x20 cm och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Ta ut och låt svalna ordentligt, gärna i kyl.

Karamell och popcorn topping: 

Poppa 1/2 dl popcornkärnor i en kastrull med ca 1 msk olja. Altervativt. poppa en påse mikropopcorn och använda ungefär halva påsen till detta recept. 

Ingredienser: 

2 1/2 dl grädde

1 1/2 dl ljus sirap

1 1/2 dl strösocker

30 gr smör

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Gör så här: 

Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. 

Koka upp och sjud under omrörning tills såsen har en temperatur på ca 110 - 112°C.

Tag av från värmen och rör sedan i smör, salt och vaniljsocker. Låt svalna i några minuter. 

Blanda i popcornen i såsen och häll över brownien, låt svalna och servera! 

Föregående
Föregående

Banankladdkaka

Nästa
Nästa

Vispad jordgubbspannacotta