Vispad jordgubbspannacotta

Äntligen har jag tagit mig i kragen och testat att göra vispad pannacotta, så enkelt och så gott! Mums! Du gör precis som vanlig pannacotta men vispar upp pannacottan när den har svalnat och satt sig, vispa till önskad konsistens och spritsa snyggt på desserter, tårtor eller annat! Underbart, detta kommer jag göra igen!


Pannancotta (4 stora eller 6 små portioner)

5 dl vispgrädde

2 dl frysta jordgubbar

4 st gelatinblad

1 dl strösocker

2 krm vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker

Jag har toppat med frystorkade hallon och pressade ätbara blommor

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, jordgubbar, strösocker och vaniljpulver.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden). Låt bitarna av bär vara kvar, sila bort eller mixa din pannacotta slät, smaken är olika. Ska pannacottan spritsas blir det som bäst om bärbitar är bortsilade.

Häll över pannacottan i en skål och låt kallna i kylen i minst 3 timmar (jag lät min pannacotta stå över natten).

Vispa upp pannacottan till önskad konsistens och spritsa ut den i portionsglas, toppa med något läckert om så önskas!

Servera!

Föregående
Föregående

Brownie med karamellpopcorn

Nästa
Nästa

Glad alla Hjärtans dag!