Palsternackssoppa med camelina
Visste ni att camelina är riktigt super food? Både olja och frön innehåller viktiga näringsämnen såsom omega3 och E-vitamin, men även fibrer och protein. Camelina har även en super god smak, lite sådär nötig och härlig. Vilken super soppa va? Läs mer om det Här!
Ingredienser: (4 portioner)
200 g potatis
400 g palsternacka
1 st gul lök
2 msk camelinaolja (Camellia of Sweden)
1 1/2 liter vatten
1 st grönsaksbuljong
1 tsk camelinafrön (Camellia of Sweden)
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Till garnering:
2 st brödskivor
4 skivor serrano
Färsk timjan
Camlinaolja vitlök och basilika (Camellia of Sweden)
Gör så här:
Skala och skiva lök, potatis och palsternacka och lägg i en kastrull tillsammans med camelinaolja. Fräs på medelvärme och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka i ca 20 minuter.
Mixa soppan och tillsätt sedan vispgrädde, camelinafrön och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.
Blir soppan för tjock späder du med vatten till önskad konsistens.
Skär brödet till små fyrkanter och stek i rikligt med camelinaolja. Stek tills brödet fått fin färg. Stek sedan serrano skivorna krispigt och lägg sedan för att svalna på hushållspapper.
Häll upp soppan i en djup talltik, ringla över camelinaolja med smak av vitlök och basilika, toppa med det stekta brödet, små bitar av krispig serrano och timjan.
Servera en super god soppa!