Plommonpaj

Paj

Plommonpaj - med extra vanilj! Visst är det något lite extra höstligt med paj?


Ingredienser: (ca 6 portioner)
ca 15 - 20 plommon
2 msk strösocker -att strö över plommon
1/2 dl strösocker -till smuldegen
125 g smör
1 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°c.
Kärna ur och skiva plommon och lägg i en form (ca 22 cm).
Strö över 2 msk strösocker över plommonen.
Rör ihop smör, vetemjöl, havregryn, vaniljsocker och strösocker i en bunke.
Rör ihop till en smulig deg och fördela den sedan över plommonen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen börjar få en fin färg.


Låt svalna och servera gärna med hemgjord vaniljkräm!

Rårörd vaniljkräm:
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker (alt, ca 1 krm vaniljpulver)

Vispa upp grädden tills den börjar bli fluffig, vispa sedan ner äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa till en jämn kräm. Servera!


Föregående
Föregående

Grillad persika med burrata

Nästa
Nästa

Gratinerade kräftor