Raggmunk med tillbehör!
Hej på er, här kommer ännu ett smarrigt recept i samarbete med cylinda.se , visst är det gott med raggmunk? Jag tycker det är en rätt som passar både som förrätt och varmrätt. och det viktigaste av allt - det passar året om!
Raggmunk (ca 4 portioner)
850 g fast potatis
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 st ägg
Smör att steka i
Gör så här:
Skala och riv potatis grovt.
Vispa ihop mjölk, salt och mjöl till en jämn smet. Vispa sedan ner ägget.
Rör ner den rivna potatisen.
Smält smör i stekpanna och klicka i lite av smeten i stekpannan. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk.
Stek sedan i några minuter på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Förbered sedan tillbehör. Stek svamp eller fläsk, servera med lingen eller lax!
Tips på goda tillbehör:
Den klassiska raggmunken serveras med stekt fläsk och lingon.
Stek svamp och servera tillsammans med raggmunken.
Servera med creme fraiche, lax, hackad rödlök och rom.
Glutenfritt och Laktosfritt
Byt ut mjölken mot laktosfritt alternativ, använd samma mängd. Stek gärna i olja eller laktosfritt smör.
Använd samma mängd glutenfritt mjöl.