Raggmunk med tillbehör!

Mat

Hej på er, här kommer ännu ett smarrigt recept i samarbete med cylinda.se , visst är det gott med raggmunk? Jag tycker det är en rätt som passar både som förrätt och varmrätt. och det viktigaste av allt - det passar året om!

Raggmunk (ca 4 portioner)

850 g fast potatis

4 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 st ägg

Smör att steka i

Gör så här:

Skala och riv potatis grovt.

Vispa ihop mjölk, salt och mjöl till en jämn smet. Vispa sedan ner ägget.

Rör ner den rivna potatisen.

Smält smör i stekpanna och klicka i lite av smeten i stekpannan. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk.

Stek sedan i några minuter på varje sida så att de blir gyllenbruna. 

Förbered sedan tillbehör. Stek svamp eller fläsk, servera med lingen eller lax!

Tips på goda tillbehör:

  1. Den klassiska raggmunken serveras med stekt fläsk och lingon.

  2. Stek svamp och servera tillsammans med raggmunken.

  3. Servera med creme fraiche, lax, hackad rödlök och rom.

Glutenfritt och Laktosfritt

  • Byt ut mjölken mot laktosfritt alternativ, använd samma mängd. Stek gärna i olja eller laktosfritt smör.

  • Använd samma mängd glutenfritt mjöl.


Föregående
Föregående

Frökenlådan

Nästa
Nästa

Bästa bullarna, Tips & Trix!