Årets frökenlåda - 2023
Nu är årets ‘‘Frökenlåda’’ lämnad på förskolan. Tjejerna va riktigt taggade i år på att få lämna över den till förskolans personal. Den årliga traditionen vi har här hemma är att ge personalen på förskolan en gotte-låda, i år är det tredje året i rad dom får en liten låda från oss och nästa år kommer bli den sista för sen har jag två skolbarn.. det går så fort! Vi håller tummarna att det är något som faller personalen i smaken även i år, det är dom verkligen värda!
I årets låda fanns:
Smarriga Chokladbitar
Smält choklad och toppa med strössel - lätt som en plätt!
Vit chokladtryffel med kardemumma
Koka upp 1 dl vispgrädde och rör ner 300 g hackad vit choklad, och 1/2 tsk kardemumma, blanda till en jämn smet. Låt stelna i kylen. Rulla sen till bollar och rulla i florsocker. Lätt som en plätt! Servera eller förvara i kyl!
Glutenfria Saffransflarn
120 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 g saffran
2 msk mörk sirap
2 1/2 dl glutenfritt mjöl alt. vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°C.
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, saffran och sirap.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 2 delar (för ca 30 st) och rulla ut till längder, ca 30-40 cm långa.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden. Låt stelna en aning och servera!
Snurrig vaniljkola - Länk till receptet!
Chokladfudge - Länk till receptet!
Pepparkakor med kristyr
Brända mandlar