Smarrig vegansk Kantarellsoppa
Vegansk kantarellsoppa
En super härlig kantarellsoppa som passar alla! Om du inte vill ha soppan vegansk så använd samma mäng med vanlig mjölk, grädde och smör. Receptet är ett av förra årets samarbeten tillsammans med Cylinda.se!
Så, ut och plocka svamp nu!
Ingredienser: (4 portioner)
500 g kantareller
2 st schalottenlökar, finhackade
2 st vitlöksklyftor, hackade
2 msk veganskt/mjölkfritt smör
6 dl vatten
1 st buljongtärning med smak av svamp eller kantarell
3 dl växtbaserad grädde (tex sojagrädde)
Salt & Peppar efter smak
Gör så här:
Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantareller, lök och vitlök i smör tills vätskan dunstat.
Tillsätt vatten och fond och låt koka under lock i ca 15 min.
Mixa sedan soppan slät.
Tillsätt grädde och koka upp igen.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Toppa gärna med extra stekta kantareller och timjan vid servering.
TIPS: Det går lika bra att använda mjölkbaserad grädde och smör, använd samma mängd som står i receptet.