Smulpaj på grillen

Paj

Har ni testat att grilla smulpajen? Grilla i portionsformar eller en pajform, det blir en lite extra rökig och god grillad smak, passar perfekt tillsammans med det söta! Receptet är framtaget tillsammans med Cylinda.se

Ingredienser:
(ca 8 portioner)

1 liter björnbär eller andra valfria bär
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 msk strösocker

Gör så här:

Värm upp grillen till ca 200°C.

Skär smöret i mindre bitar och blanda ihop mjöl, vaniljsocker och strösocker i en bunke.

Rör ihop ingredienserna till en smulig massa.

Lägg bären i folie formade till portionsformar eller i en ugnssäker form.

Fördela smuldegen över bären.

Grädda i grillen under ca 15–20 min.

Servera smulpajen med glass eller vaniljsås.

Föregående
Föregående

Raggmunk i våffeljärn

Nästa
Nästa

Smarrig vegansk Kantarellsoppa