Raggmunk i våffeljärn

Mat

Härliga hösten är här! Det här receptet har jag gjort i samarbete med Cylinda.se ! Visst är de kul att göra mat i våffeljärnet? Här kommer härligt smarriga raggmunkar i våffeljärn!

Raggmunk i våffeljärn
Raggmunk: (4–6 portioner)
ca 10 st stora potatisar fast sort (800 gram)
1/2 gul lök
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 st ägg
1 tsk salt

Gör så här:
Skala & riv potatisen och löken, lägg i en bunke.

Vispa ner lite i taget av mjöl och mjölk med potatisen, vispa ihop tills allt blandats väl och smeten är klumpfri.
Vispa till sist ner ägg och salt.

Värm upp våffeljärnet och smöra ytan så att raggmunken inte fastnar.

Fyll på med ca 1 dl smet till varje raggmunk och grädda i några minuter.  

Servera med äppelkompott och färska lingon!

Äppelkompott: (4 portioner)
3 st små äpplen
1/2 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
3 msk vatten

Skiva äpplen i små bitar och lägg i en kastrull, rör om med resten av ingredienserna och låt koka under några minuter. Klart!

TIPS:
Mjölkfritt: byt ut mjölken mot exempelvis sojamjölk eller havremjölk, använd samma mängd.
Veganskt: använd istället 4 dl växtbaserad mjölk och 5 msk kikärtsspad istället för äggen.


Föregående
Föregående

Stekta kantareller med burrata

Nästa
Nästa

Smulpaj på grillen