Saffransbullar med mandelmassa

Jul

Saffransbullar med mandelmassa är väl bland det godaste man kan servera runt juletider? Den här fyllningen med just mandelmassa gör bullarna så saftiga och goda, mums!

Bulldeg (många bullar)
500 g mjölk
50 g färsk jäst
1 g saffran (2 st paket á 0,5g)
2 dl strösocker
ca 1 kg vetemjöl
250 g rumsvarmt smör
en nypa salt

Pärlsocker

Sockerlag
att pensla bullarna med - Koka ihop 1 dl strösocker med 2 dl vatten, rör tills allt socker smält och låt svalna.

Gör så här:
Rör ihop jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en lite kladdig men ändå en smidig deg. Knåda degen på medelhastighet i ca 10 minuter.

Stjälp upp degen på en mjölad bakbänk.

Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop till en lång rulle och skär sedan bullar och lägg sedan på en plåt i bullformar.

Toppa med pärlsocker.

Låt jäsa i ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 225°c, grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt bullarna svalna en aning innan du penslar dom med sockerlag.

Mandelmassefyllning
150 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
100 g mandelmassa
2 tsk potatismjöl

Rör ihop alla ingredienser till en jämn och fluffig kräm.

Föregående
Föregående

Hemgjorda Polly

Nästa
Nästa

Läckra saffranscookies