Hemgjorda Polly

Jag gjorde en variant på Polly med fransk nougat, super gott! Perfekt godis till alla lördagar och till jul! Vad sägs om att tillsätta lite saffran, kanel eller kardemumma i nougaten för att få lite extra julkänsla? MUMS!

Det finns även en super-mega-lätt variant på hemgjord Polly - Smält marshmallows i mikron, klicka ut den smälta marshmallowsen på ett bakplåtspapper och låt stelna. Doppa sedan i choklad! Den franska marängen blir mer som ett skum jämfört med marshmallows, testa vilken variant du gillar bäst!

Ingredienser: (ca 100 st)
5 dl strösocker
1 krm salt
1 1/2 dl ljus sirap
1,25 dl vatten
2 st äggvitor
Ca 200 smält choklad att doppa i
Eventuell smaksättning, tex arrak, vanilj mm.

Gör så här:
Blanda strösocker, salt, sirap och vatten i en gryta.

Koka upp under omrörning till 150°C. Använd termometer för att hålla koll på temperaturen.

Ta bort från värmen när temperaturen nått 150°C.

Vispa äggvitorna till fluffigt skum med elvisp.

Häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar kraftigt.

Vispa i eventuell smaksättning.

Fortsätt vispa tills massan är tjock, seg och slät, ca 10 min. Ju längre du vispar, desto segare och fastare nougat får du.

Fyll en spritspåse med nougaten och spritsa ut små bollar/toppar i en silikonform (gelehallonform) eller på ett bakplåtspapper.

Låt nougaten vila i rumstemperatur ca 6 timmar, tills den är hård och kall.

Doppa nougaten i choklad och låt stelna. SERVERA!

Förvaras rumstemperatur, gärna i lufttät burk för bästa hållbarhet.

 
 

Reklam/adlink - Jag har fyndat såå fina hyacintvaser!

Jag har fyndat några vackra hyacintvaser från Granit.se som jag måste tipsa er om nu inför jul! Dom är så fina och perfekt att ställa fram på bordet i olika storlekar, det blev så fint! - Länk till vaserna! Och vet du, blir du medlem får du 15% rabatt på din första order - perfekt!
Bild - Granit.se

Föregående
Föregående

Små lyxiga saffranskransar

Nästa
Nästa

Saffransbullar med mandelmassa