SemmelGlass!
Vad bakar du till fettisdagen/semmeldagen? Jag har bestämt mig för att testa ett nytt recept på en semmelvariant om året (minst). I år började jag med denna goding, en semmelglass! Lätt som en plätt att göra och smakar super gott.
Ingredienser: Glass till ca 5 portioner (10 kulor)
1 ägg
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
75 g mandelmassa
Gör så här:
Riv mandelmassa grovt.
Vispa ihop ägg, mjölk, strösocker, kardemumma mandelmassan.
Vispa upp grädden till ett lite hårdare fluff.
Rör ihop grädden och äggsmeten, blanda väl.
Häll över smeten i en form och ställ i frysen.
Låt stå i frysen i minst 6 timmar.
Ställ fram ca 20 min innan servering för bästa smak och konsistens!
Ha en super härlig dag!