Torsk med krämig spetskål
Lyxig och enkel middag med härlig torskrygg och krämig spetskål! Det finns alltid fisk i frysen hemma hos oss, jag köper alltid på mig när de är bra pris. Äter ni fisk ofta hemma hos er?
Ingredienser: (4 portioner)
4 bitar Torskrygg (ca 100-150 g styck)
1 st Spetskål
1 kruka Färsk dill
3 dl Vispgrädde
1 st Citron (citronsaften)
1 Gul lök
ca 2 msk Smör
Salt & Peppar
Gör så här:
Salta och peppra fiskbitarna.
Finhacka dillen och strimla spetskål och gul lök.
Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme tills den mjuknar.
Häll över grädden och låt det koka på svag värme så att grädden kokar in i kålen.
Hetta upp ca 1 msk smör i en ny stekpanna och stek fisken så att fisken får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt dill och citronsaften från citronen i spetskålen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén.
Servera!