Red velvet rullis

Hej på er, har ni sett en sådan skönhet? En red velvet cake i rulltårta-form med en riktigt krämig fyllning av philadelphiaost! Receptet är taget rakt av från Camilla Hamid förutom toppingen med marsipan och grädde. På hennes hemsida finns receptet samt här nedan. Sååå gott! Rullisen blev en hit här hemma!

Ingredienser:
Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5-1 msk röd pastafärg
1,5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger (av valfri sort)

Fyllning:
300 g färskost, kylskåpskall
1 dl vispgrädde, kylskåpskall
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker

Topping:
Vispad grädde med vanilj och marsipan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.

Blanda ihop kakao och pastafärg till en jämn och tjock smet i en skål. Tillsätt det till äggvispet och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.

Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten förutom bikarbonat och vinäger och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.

I en liten skål blandar du ihop vinägern och bikarbonaten (denna blandning kommer att bubbla och fräsa lite) och har i detta i resten av smeten. Vänd ihop till en jämn smet.

Häll upp smeten i långpannan, bre ut smeten i ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.

Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.

Vispa ihop vispgrädde och färskost krämigt i en bunke med elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

Rulla upp handduken och bre ut fyllningen på rulltårtsbotten.

Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.

Föregående
Föregående

Hemgjords vinbärsremmar

Nästa
Nästa

Laxtårta