Snurrig vaniljkola

Jul

Snurrisar behöver också sin plats på julens dessertbord, det är som en liten effektfull godis som bara väntar på att bli uppäten med din perfekta mjuka konsistens. Det är ju bara föör gott med kola!

Ingredienser:
(ca 100 st små kolor)

100 g smör
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 krm vaniljpulver

Tillsätt gärna 1 pkt saffran eller 1 tsk pepparkakskrydda - det blir supergott!

Gör så här:

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel eller fyrkant ca 15×30 cm, jag använde 15x15 cm för att jag gillar höga bitar men de spelar ingen roll när de ska snurras.

Rör ihop smör, vispgrädde, strösocker, ljus sirap och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp och låt koka utan loch upp till 125°C, rör om då och då.

Ta bort kastrullen från värmen och häll upp kolan i formen.

Låt kolan stelna helt i kylskåpet innan du skär upp kolan i bitar, snurra dem till spiraler eller skär i bitar!

Föregående
Föregående

Sockerkaka med saffran

Nästa
Nästa

Islyktor av sockerkaksformar