Svampsoppa

Mat

Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se . Även svampar hör ju den härliga hösten till eller vad tycker ni? Jag älskar hösten och vad den har att bjuda på! Vilka svampar är din favorit? Till det här receptet kan du använda din favoritsvamp, det blir så gott med alla svampar! Jag gjorde på skogschampinjoner men jag är helt säker på att det blir så gott med kantareller!

Ingredienser: (4 portioner)

250 g skogschampinjoner

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

1 st buljongtärning svamp

2 msk smör

1 dl rött vin, fungerar lika bra med vitt

5 dl vatten

3 dl vispgrädde

1 msk honung

Salt och Peppar

Ingredienser:

Ansa eller skölj svampen, skiva svampen i mindre delar. Skala och finhacka lök och vitlök.

Häll i svampen i en kastrull. Tillsätt 1 dl av vattnet tillsammans och buljongtärningen, låt svampen koka upp och låt puttra på svag värme.

Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull på medelvärme tills den mjuknar.

Blanda i löken och vinet med svampen och låt koka ihop i några minuter.

Tillsätt resten av vattnet, honungen och grädden.

Låt koka i ca 10 minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar och mixa sedan med stavmixer eller låt soppan vara som den är.

Laktosfritt: Använd samma mängd laktosfritt smör och grädde istället!

Tjockare soppa? Ta mindre vatten eller tillsätt en god mjukost i soppan, naturell eller med svamp!

Föregående
Föregående

Bästa bullarna, Tips & Trix!

Nästa
Nästa

Saftig äppelkaka