Syltkakor
Små klassiker med din favoritsylt, jag och Elsa började med att koka egen jordubbssylt, den blev så god! Sen gjorde vi deg och syltkakor med jordgubbssylt. Det är även super smarrigt med blåbärssylt tycker vi.
Ingredienser: (ca 20 st)
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
1 dl sylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll i alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
Tärna smöret och blanda i med de torra ingredienserna. Arbeta ihop tills det blir en deg. Om degen blir smulig, arbeta degen lite till så smöret blir varmare, då brukar den gå ihop fint!
Dela degen i 20 lika stora delar och rulla dem till bollar.
Lägg upp bollarna på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum då dom flyter ut en aning.
Gör en grop i varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakorna svalna ordentligt, servera!