Vacker brownie med ätbara blommor
Här är den härligaste. saftigaste och krämigaste kakan du kan tänka dig! Fast, chokladig, super god som bara smälter i munnen!
Ingredienser: (ca 8-10 portioner/bitar)
175 g smör
100 g mörk choklad (går bra med ljus också för en mildare smak)
2 1/5 dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl
1 1/5 dl kakao
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
Färska blommor som gräddas på kakan eller torkade pressade blommor att dekorera efter kakan har gräddats.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°c.
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme, låt svalna.
Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker till en fluffig smet.
Vänt ner mjöl, kakao och salt i äggsmeten.
Häll sedan över den smälta chokladen/smöret och rör ihop till en slät smet.
Täck en form med bakplåtsppaper och häll över smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Tag ut och låt svalna ordentligt, förvara gärna i kylen.
Ät och njut!