Vacker brownie med ätbara blommor

Här är den härligaste. saftigaste och krämigaste kakan du kan tänka dig! Fast, chokladig, super god som bara smälter i munnen!

Ingredienser: (ca 8-10 portioner/bitar)

175 g smör

100 g mörk choklad (går bra med ljus också för en mildare smak)

2 1/5 dl strösocker

3 st ägg

1 dl vetemjöl

1 1/5 dl kakao

En nypa salt

En nypa vaniljpulver

Färska blommor som gräddas på kakan eller torkade pressade blommor att dekorera efter kakan har gräddats.

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°c.

Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme, låt svalna. 

Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker till en fluffig smet.

Vänt ner mjöl, kakao och salt i äggsmeten.

Häll sedan över den smälta chokladen/smöret och rör ihop till en slät smet.

Täck en form med bakplåtsppaper och häll över smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Tag ut och låt svalna ordentligt, förvara gärna i kylen. 

Ät och njut!


Föregående
Föregående

Cookies & Creme glass

Nästa
Nästa

Lyxig Äppeltårta