Semmelkladdkaka

Smarrig Semmelkladdkaka 

I samarbete med Cylinda.se har vi gjort en superduper god semmelkladdkaka, ni måste verkligen testa det här har blivit en av mina absoluta favvo kladdisar!

Ingredienser: (8-10 bitar)

225 g smör

200 g grovt riven mandelmassa

1 tsk mald kardemumma

4 dl strösocker

4 st ägg

3,75 dl vetemjöl

1 nypa vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker 

Topping: 

2 dl vispgrädde 

1 msk florsocker
Vispa upp grädden tillsammans med florsockret till en spritsbar konsistens. Bred på, spritsa eller klicka på grädden på den avsvalnade kladdkakan. 

Brända mandlar: 

100 g sötmandel 

0,75 dl strösocker

0,25 dl vatten 

Koka upp strösocker och vatten i en liten kastrull, rör ner mandlarna och rör om tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka och strö över grädden på kladdkakan. 


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och täck en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper eller smöra och bröa.

Smält smöret i en kastrull på svag värme.

Häll upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan.

Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och brända mandlar.


Tips: Låt kakan kallna ordentligt i kylen så blir det lättare att skära upp den utan att kladdet rinner ut. 

Föregående
Föregående

Salt karamell frosting och chokladmuffins

Nästa
Nästa

Risotto med parmesan och sparris