Semmelkladdkaka
Smarrig Semmelkladdkaka
I samarbete med Cylinda.se har vi gjort en superduper god semmelkladdkaka, ni måste verkligen testa det här har blivit en av mina absoluta favvo kladdisar!
Ingredienser: (8-10 bitar)
225 g smör
200 g grovt riven mandelmassa
1 tsk mald kardemumma
4 dl strösocker
4 st ägg
3,75 dl vetemjöl
1 nypa vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
Topping:
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Vispa upp grädden tillsammans med florsockret till en spritsbar konsistens. Bred på, spritsa eller klicka på grädden på den avsvalnade kladdkakan.
Brända mandlar:
100 g sötmandel
0,75 dl strösocker
0,25 dl vatten
Koka upp strösocker och vatten i en liten kastrull, rör ner mandlarna och rör om tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka och strö över grädden på kladdkakan.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och täck en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper eller smöra och bröa.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Häll upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan.
Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och brända mandlar.
Tips: Låt kakan kallna ordentligt i kylen så blir det lättare att skära upp den utan att kladdet rinner ut.