Blommiga Shortbread cookies
Jag tycker att Shortbread är den bästa småkakan om du vill göra figurkakor eller linkande. Eftersom det inte är något jäsmedel i receptet och mycket mjöl håller dom formen bra vid gräddning. Dom flyter knappt ut något och behåller höjden, släta och fina! Jag dekorerade mina kakor med ätbara blommor, stora vackra penséer som är helt ätbara och super vackra.
Ingredienser: (ca st 15 kakor)
125 g vetemjöl
60 g florsocker
115 g smör (helst rumstempererat)
En nypa salt
Gör så här:
Rör smör och florsocker till en jämn blandning utan klumpar.
Tillsätt saltet och mjölet, lite i taget under omrörning.
Stjälp upp degen på plastfolie och lägg i kylen för att vila i ca 15 - 30 minuter (beroende på hur otålig man är).
Kavla ut degen med extra mjöl för att degen ska hålla ihop fint.
Stansa ut eller skär kakorna i den form du vill ha.
Lägg på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10 -15 minuter i 175°C.
Låt svalna och servera!