Grilla pajen

Det här receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se och har blivit super populärt, gillar ni grillat? Ja då måste ni verkligen börja grilla era desserter också, det är så gott! Ställ in pajen i grillen när varmrätten är färdiggrillad, smidigt och super gott! Det beror ju även på vad man har för grill, vissa grillar förlorar temp ganska snabbt och då behöver pajen stå inne lite längre. Så håll koll på färgen, när pajen är gyllenbrun på toppen så är den klar!

Grillad rabarberpaj (6 portioner)

500 g färska rabarber

2 msk farinsocker 

1 msk vaniljsocker 

125 g smör 

1 dl strösocker 

1 dl havregryn 

2 dl vetemjöl 

 

Skiva rabarbern i 1 cm stora bitar och lägg i en ugnsfast form som går att ställa på grillen. 

Strö över farinsocker och vaniljsocker över rabarbern och blanda om så att sockret fördelas jämt. 

Blanda ihop smör, strösocker havregryn och vetemjöl till en smulig deg. 

Fördela degen jämt över rabarbern. 

Ställ pajen i grillen på eftervärme efter att varmrätten grillats klart och låt stå i ca 20 eller tills pajen blivit gyllenbrun (ca 175-200°c i ca 20 minuter).

Servera gärna med en kula glass eller vaniljsås!

 

 

Föregående
Föregående

Blommiga Shortbread cookies

Nästa
Nästa

Rabarberglass