Rabarberglass
Glass-säsongen är i full gång och det är fags att fylla frysen med ett gäng nya smarriga smaker. I år börjar jag med en rabarberglass, vad tror ni om det? Faktiskt super god, en perfekt syrlighet tillsammans med det söta. Det här måste ni testa!
Ingredienser: (ca 1 liter)
300g fryst rabarber (400g färsk)
3 msk rårörsocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull med socker och vanilj. Använder du färsk rabarber tillsätter du 2 msk vatten också.
Låt koka på svag värme i ca 10 minuter en kompott.
Låt svalna och mixa rabarberkompotten slät.
Vispa grädden fluffig.
Vispa ihop mascarpone och kondenserad mjölk fluffigt.
Blanda ner rabarberkompotten i mascarponekrämen och vänd sist ner grädden.
Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar.
Ta gärna fram glassen ca 10-20 min innan servering, då har den fått den perfekta konsistensen!