Rabarberglass

Glass-säsongen är i full gång och det är fags att fylla frysen med ett gäng nya smarriga smaker. I år börjar jag med en rabarberglass, vad tror ni om det? Faktiskt super god, en perfekt syrlighet tillsammans med det söta. Det här måste ni testa!

Ingredienser: (ca 1 liter)

300g fryst rabarber (400g färsk)

3 msk rårörsocker

1 msk vaniljsocker

2 1/2 dl vispgrädde

250 g mascarponeost

1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)

Gör så här:

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull med socker och vanilj. Använder du färsk rabarber tillsätter du 2 msk vatten också.

Låt koka på svag värme i ca 10 minuter en kompott.

Låt svalna och mixa rabarberkompotten slät.

Vispa grädden fluffig.

Vispa ihop mascarpone och kondenserad mjölk fluffigt.

Blanda ner rabarberkompotten i mascarponekrämen och vänd sist ner grädden.

Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar.

Ta gärna fram glassen ca 10-20 min innan servering, då har den fått den perfekta konsistensen!

Föregående
Föregående

Grilla pajen

Nästa
Nästa

Flädersaft på blodfläder