Dulce de leche pannacotta
God fortsättning allesammans, här kommer ett härligt recept på nyårsaftons populäraste dessert - Pannacotta! En härligt karamellig smak av dulce de leche och den de krispiga kexen, mums!
Ingredienser: (4 portioner)
2 1/2 dl vispgrädde
200 g dulce de leche
1 st gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
Topping
Biscoff Lotus kex, Vispad vaniljgrädde & Vaniljpulver eller strössel God
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt (kallt vatten) i ca 5 minuter.
Häll upp grädden och dulce de leche i en kastrull, rör ner vaniljsocker och koka upp.
Rör tills all dulce de leche har smält.
Tag av från värmen, krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden.
Låt svalna något innan det hälls upp i glas.
Smula ett kex över pannacottan och ställ i kylen i minst 4 timmar.
Vispa grädde och spritsa över pannacottan, toppa med kex och vaniljpulver.
Servera!
GOTT NYTT ÅR!