Kanelbullekrans

Glad kanelbulledag allesammans, idag firar vi alla kanelbullar genom att äta upp dom! Hej å håå, detta recept är i samarbete med cylinda.se

Ingredienser: (2 st kransar)
50 g jäst
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
1 st ägg
100 g smör
ca 8 - 9 dl vetemjöl (spara ca 1 dl till utbaket)

Kanelfyllningen
150 g smör
1 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
2 msk kanel

Garnering
1 st uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och rör om tills jästen har lösts upp.

Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget.

Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i ca 5 minuter.

Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur under ca 1 timme.

Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på fyllningen.

För att göra fyllningen rörs alla ingredienser till fyllningen ihop till en slät massa, klart!

Bred ut hälften av smörblandningen på degen.

Rulla ihop degen till en rulle och forma den till en krans på en plåt med bakplåtspapper.

Klipp kransen i centimetertjocka skivor. Luta varannan klippt bit in och varannan bit utåt.

Låt kransarna jäsa under bakduk i 30 min.

Sätt ugnen på 200°C och pensla kransen med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.

Grädda kransarna längst ner i ugnen ca 25 min eller till de fått en gyllenbrun färg.

Föregående
Föregående

Lyxigt knäckig äppelpaj

Nästa
Nästa

Stekta kantareller med burrata