Knäckig Jordgubbspaj och vaniljsås
Här ska ni få receptet på mitt favoritskal till pajer, knäckigt och gott! Ni ska även få ett recept på en super enkel vaniljsås/vaniljkräm.
Jordgubbspaj (ca 6 portioner)
1 liter jordgubbar skivade i mindre bitar
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl strösocker
2 dl mjöl
1/2 dl bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C
Skiva jordgubbar och lägg i botten av en pajform.
Blanda ihop resten av ingredienserna till en smet och bred över jordgubbarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 - 25 minuter.
Låt svalna och servera med vaniljsås, grädde eller glass!
Vaniljsås (ca 6 portioner)
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
3 st äggulor
1 msk maizena
3 msk florsocker
25 g smör
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna utom smöret i en kastull.
Låt sjuda på medelvärme tills såsen börjat tjockna eller till såsen har den konsistens du önskar. Rör om hela tiden.
Tag av från värmen och rör ner smöret. Rör om tills smöret har smält.
Om det behövs kan du sila såsen, och om dne blir för tjock kan du tillsätta lite mer mjölk eller grädde.
Njuuut!