Vaniljglass & Rabarber

I samarbete med Cylinda.se har vi gjort ett toppen-härligt recept med vaniljglass och rabarber, den här underbart goda såsen som blir av sockerlagen passar till mycket, det här måste ni testa!

Recepten går jättebra att halvera eller dubbla!

Enklaste vaniljglassen (ca 8 portioner)
Ingredienser:

1 st burk kondenserad mjölk (ca 400g)
5 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver, alternativt 2 msk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa upp grädden med vaniljpulvret.
Vänd ihop vaniljgrädden med den kondenserade mjölken.
Häll upp i en frystålig bunke eller form och frys i minst 4 timmar innan servering.
Servera gärna glassen med rabarber i sockerlag.

Rabarber i sockerlag
Ingredienser:

500 g rabarber
3 dl strösocker
3 dl vatten
1 krm vaniljpulver, alternativt 1 st delad vaniljstång som gröps ur och kokas med

Gör så här:

Koka upp vatten, strösocker och vanilj i en kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter och tag av från värmen.

Lägg i rabarbern i sockerlagen och låt stå i minst 1 timme innan servering, ju längre desto mer smak.

TIPS:
Spara alltid sockerlagen, den är supergod till drink, som sås till glass, desserter och mycket mer!

Föregående
Föregående

Knäckig Jordgubbspaj och vaniljsås

Nästa
Nästa

Pionsirap