Marängbakelser med lemon curd

Mums, behöver jag säga något mer?

Ingredienser: (6 st)
3 st äggvitor
1 krm ättikssprit
1 krm vaniljpulver
1 dl strösocker
1 dl florsocker

Topping:
Lemon curd
Jordgubbar
Vispad grädde
Ätbara blommor

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°C.
Vispa upp äggvitor och hälften av strösockret, vispa i 2 minuter.
Vispa i resten av strösockret, ättiksspriten och vaniljpulvret.
Vispa i ca 4 minuter på medelhastighet.
Vänd försiktigt ner florsockret, lite i taget med hjälp av en slikepott.
Spritsa eller klicka ut och forma marängen till 6 st skålar.
Sätt in i ugnen och sänk värmen till ca 80°C.
Låt stå i några timmar, längd beror på hur tjocka de är. Använd provsticka för att se om marängen är torr igenom eller seg.

Låt svalna och toppa med den smarriga toppingen, lemon curd, jordgubbar, grädde och blommor - en riktig sommarbakelse!



Föregående
Föregående

Spetskål i ugn

Nästa
Nästa

Knäckig Jordgubbspaj och vaniljsås