Lakritspannacotta med hallontopp

I samarbete med Cylinda.se

Hallon och lakrits är en riktig klassiker i samk-kombo, och visst är det gott? Testa gärna den här smarriga pannacottan, det smakar verkligen som godis!

Lakritspannacotta (4 portioner)

2 st gelatinblad

2,5 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1 msk Lakritspulver, alla lakritspulver har olika styrka så häll i lite i taget och smaka av

1 krm vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, strösocker, lakritspulver och vanilj.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen, rör till de smält.

Smaka gärna av om du önskar en starkare lakritssmak.

Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ i kylen så pannacottan stelnar.

Toppa gärna med vispad hallonpannacotta!

Vispad Hallonpannacotta

2 st gelatinblad

2,5 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1 dl frysta hallon

1 krm vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, strösocker, hallon och vanilj. Låt koka i några minuter tills jordgubbarna faller sönder, det ger en riktigt härlig smak!

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen, rör till de smält.

Sila bort hallon och häll upp pannacottan i en skål, låt svalna i kylen.

Efter minst 4 timmar i kyl kan pannacottan vispas och spritsas.

Spritsa den här hallonpannacottan över lakritspannacottan, mums!

Servera!

Föregående
Föregående

Gratinerade kräftor

Nästa
Nästa

Risotto med kantareller