Lemon Cheesecake
I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram den här suuuuper duper underbara cheesecaken med smak av citron, den här kommer jag göra om och om igen - den absolut bästa cheesecaken jag har gjort!
Ingredienser (ca 8-10 bitar)
Botten:
150 g digestivekex
60 g smält smör
2 msk florsocker
Fyllning:
5 st gelatinblad
4 dl vispad grädde
1 nypa vaniljpulver
2 msk florsocker
1/2 citron, saft och zest
300 g naturell färskost
1 dl gräddfil
Topping:
200 g Lemon curd
Gör så här:
Klä en springform, ca 22 cm och täck botten och kanterna med bakplåtspapper eller plastfolie.
Botten:
Mixa smält smör, digestivskex och florsocker.
Tryck ut smulorna i botten av springformen, ställ åt sidan medan du gör fyllningen.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Vispa upp grädde, vaniljpulver och florsocker till ett fluff och rör ner citronsaft och zest, ställ åt sidan och vispa samman färskost och gräddfil. Tag ca 2 dl av färskostsmeten och häll upp i en kastrull, värm upp smeten, krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma färkostsmeten. Låt svalna och vänd sedan ihop färskostsemet med gädden.
Fyll formen och ställ i kylen, låt stå i ca 2 timmar innan du brer på toppingen.
Topping:
Mät upp ca 200 g lemon curd i en bunke. Vispa upp lemon curden med elvisp, då blir den len och lätt att breda över kakan. Toppa cheesecaken med den lena lemon curden och servera eller förvara i kylen.