Hasselsbacksrödbeta med chèvrekräm

Mat

I samarbete med Cylinda.se har vi gjort det här super-smarriga receptet! Det här är en dröm för alla chèvreälskare där ute, så gott!

Hasselbacksrödbetor med Chèvrekräm
(4 portioner)
Ingredienser:

ca 400 g små eller medelstora rödbetor
Havssalt & Olja

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.
Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom, rödbetan ska hålla ihop.
Ställ betorna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med valfri olja över rödbetorna och strö över havssalt efter smak.
Ställ in rödbetorna i mitten av ugnen och grädda tills de är mjuka och har fått lite färg, ca 40 minuter. Känn gärna med en potatissticka för att se om de är färdiggräddade.

Chèvrekräm
150 g getost
2 dl gräddfil eller crème fraiche
2 msk honung
Smaka av med salt och peppar

Skär bort de hårdare kanterna på getosten.
Dela sedan resten i bitar och lägg i en bunke med resterande ingredienserna.
Vispa eller mixa till en jämn kräm.
Förvaras i kylskåpet till servering.

Innan servering: Toppa rödbetorna med chèvrekräm och hackad persilja, rosmarin eller någon annan krydda om det önskas.

Föregående
Föregående

Enkel Pannacotta-tårta

Nästa
Nästa

Lemon Cheesecake