Enkel Pannacotta-tårta

En enkel och god tårta perfekt till midsommar. Tårtan görs med fördel 1-2 dagar innan servering vilket är perfekt inför storslagna kalas!

Ingredienser: (6 portioner)
Pannacotta
4 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk rabarbersirap

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädden, vaniljsocker, strösocker och rabarbersirap. Rör om tills sockret löst sig och tag av från värmen.

Krama ur och rör ner gelatinbladen. Rör tills de löst sig.

Häll upp pannacottan i en silikonform (bäst blir det med 16 - 18 cm i diameter).

Låt svalna och ställ sedan in den i frysen, låt gärna stå över natten.

Smul-topping
(Tips: dubbla receptet så har du även smul till en smulpaj)
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Mixa ihop alla ingredienser till smulor, klart!


Pannacotta topping
Vaniljpannacotta
Dulce de leche pannacotta

Gör så här:

Frys in pannacottan i en silikonform och ta fram och toppa med när det önskas, perfekt att ha i frysen till dekoration!

Övrig Topping
Lemon curd
Mynta
Panseer
Lavendel

Sätt ihop tårtan:

Lägg upp den frysta pannacotta-botten på en tallrik.

Toppa med mer pannacotta i olika smaker om så önskas. Pannacotta tinar ganska snabbt så detta kan tas fram och göras några timmar innan den ska serveras, - tid är dock beroende på tjocklek.

Toppa med smulor.

Spritsa ut lemon curd på kanten runt tårtan.

Dekorera med ätbara blommor och mynta.

Servera!

Föregående
Föregående

Rabarbersirap

Nästa
Nästa

Hasselsbacksrödbeta med chèvrekräm