Lyxiga chokladmuffins
Läskigt goda muffins med massor av choklad, i, på och toppad med mjölkchokladfrosting! Så läckert! Receptet har jag bara gjort en gång och det blev toppen, frågan är om det blir lika perfekta muffins nästa gång?
Muffin:
5 dl vetemjöl
3 st ägg
1 dl rörsocker
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker (alt. 1 nypa vaniljpulver)
3 tsk bakpulver
1 1/4 dl rapsolja
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl hackad mörk choklad
Ta gärna lite extra choklad till topping också
Gör så här:
Koka upp vispgrädden och rör ner den hackade chokladen, rör tills det smält och ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.
Rör ihop de torra ingredienserna, rörsocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör försiktigt ihop chokladgrädden, oljan, mjölblandningen och äggsmeten till en slät massa.
Fyll muffinsformar och toppa med extra choklad.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, låt svalna helt och ställ sedan i kylen för att svalna helt.
Spritsa över en smarrig mjölkchokladfrosting och servera!