Västerbottenpotatis

Mat

I samarbete med Cylinda.se

Super-lyxiga potatisar till alla högtider, grillmiddagar och extra smarriga måltider. Krispiga potatisar med den salta och goda västerbottenosten, passar så bra till både sommarfest och kräftskiva! MUMS!

Ingredienser: (4 portioner)
1 kg potatis av fast sort
2 dl riven Västerbottenost
ca 2-3 msk olivolja
Salt och peppar
Eventuell topping till servering: extra riven ost, hackad salladslök eller persilja.

Gör så här:

Koka potatisen tills den är klar, koktid beror på hur stora potatisarna är.

Sätt ugnen på 225°C.

Häll av vattnet när potatisarna har kokat klart och häll ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg potatisarna var och en för sig och platta till dom med hjälp en sked, botten på en skål eller hamburgerpress.
Ringla över olivolja över potatisen, krydda med salt och peppar samt strö över den rivna västerbottenosten.

Grädda potatisarna i mitten av ugnen tills de börjar få en gyllenbrun färg det tar ca 15 - 20 minuter.

Tag ut från ugnen och servera med valfri topping.


Föregående
Föregående

Sylt på sista bären!

Nästa
Nästa

Nutellabullar med blåbärssocker