Semmelbollar
Den officiella semmel-säsongen är här!
En riktigt krämig boll som smakar precis som en semla, huur gott? Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda. Super-duper enkelt recept som är perfekt att knåda ihop tillsammans med barnen!
Ingredienser: (ca 20 st bollar)
125 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
3 msk vispgrädde
Topping: Florsocker att rulla bollarna i
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bakmaskin, rör massan slät och klumpfri, det tar ca 2-3 minuter.
Lägg över massan i en skål och förvara i kylen i ca 30 minuter.
Rulla sedan massan till ca 20 st bollar, rulla sedan bollarna i florsocker och servera.
Bollarna förvaras i kylen.
TIPS
Mjölkfritt: Använd samma mängd med mjölkfria produkter istället. Använd exempelvis havrebaserade produkter.